Reisschema
  Dag 1: Heenreis
Dag 2: Animal Kingdom
Dag 3: Hollywood Studios
Dag 4: Magic Kingdom
Dag 5: Epcot
Dag 6: Magic Kingdom
Dag 7: Animal Kingdom
Dag 8: Busch Gardens
Dag 9: Universal Studios
Dag 10: Islands of Adventure
Dag 11: Legoland Florida
Dag 12: SeaWorld Orlando
Dag 13: Fun Spots
Dag 14: Dag Extra
Dag 15: Dag Extra
Dag 16: Relaxdag
Dag 17: Relaxdag
Dag 18: Adventure City & Knott's
Dag 19: Six Flags Magic Mountain
Dag 20: Thanksgiving
Dag 21: Universal Studios Hollywood
Dag 22: Relaxdag
Dag 23: Scandia & Castle
Dag 24: Legoland California
Dag 25: SeaWorld & Belmont
Dag 26: San Francisco
Dag 27: Relaxdag
Dag 28: California's Great America
Dag 29: Six Flags Discovery Kingdom
Dag 30: Gilroy & Santa Cruz
Dag 31: Relaxdag
Dag 32: Terugreis
 
Dag 3: Disney's Hollywood Studios

De tweede Disney dag is voor Disney's Hollywood Studio's. Dat blijkt een populaire keuze te zijn want er staat 's morgens vroeg al heel wat volk van het hotel in de rij voor de bus naar dit park. De studio's gaan om 8 uur open en bij aankomst staat ook daar al veel publiek. Na de controle van de rugzakken kunnen we naar binnen.

Het dining plan voorziet deze ochtend in een ontbijt met Disney characters. Omdat er online maar voor maximaal 4 personen kan worden gereserveerd is het steeds een beetje geregel om voor alle 12 tegelijkertijd een tafel te krijgen, liefst natuurlijk enigszins bij elkaar in de buurt. Deze ochtend lukt dat minder goed maar uiteindelijk zitten we allemaal aan het ontbijtbuffet. De verschillende Disney figuren komen één voor één bij de tafels langs voor foto's en een handtekening.

Met een goed gevulde maag gaan we op weg naar Star Tours, waar we een fastpass voor hebben. Hollywood Studio's lijkt op het eerste gezicht weinig veranderd sinds 2005. De meeste grote attracties hier zijn ongewijzigd. Zo ook de Star Tours waarbij 3CPO onvrijwillig als piloot dient van de shuttle waar wij allen in zitten. We komen op plaatsen waar we als toerist niet zouden moeten zijn maar het loopt uiteindelijk weer goed af. De simulator is best aardig maar voelt aan als een wat verouderde attractie. Wel aardig is het dat onze namen op een scherm achter de robot in de wachtrij verschijnen nadat we onze armbandjes met de fastpass hebben gescand.

Na Star Tours is het tijd voor de fastpass voor MuppetVision 3D, hoewel er zoveel mensen in deze filmzaal kunnen dat een fastpass wellicht niet echt nodig was geweest. De show zit vol met de typische muppets humor, inclusief Waldorf & Statler die vanuit hun balkonnetje de nodige opmerkingen maken. Het theater komt er aan het einde van het verhaal niet zonder schade vanaf. Leuke vermakelijke show.

Ook The Little Mermaid kan een flinke hoeveelheid bezoekers herbergen. Na een half uurtje aanschuiven kunnen we plaatsnemen. Het verhaal van de kleine zeemeermin komt in sneltreinvaart voorbij, deels met acteurs, deels met film. De effecten in de zaal met lasers maken het geheel een prima show.

Dan wordt het alweer tijd voor de lunch. Het 50's Prime Time Café is helemaal ingericht in de stijl van de Amerikaanse 50'er jaren. Op de televisies worden series uit die tijd getoond en zelfs het menu bestaat uit traditionele old-fashioned gerechten. Het personeel werkt ook goed mee voor de sfeer. Als één van de gasten de doperwten niet heeft opgegeten zingt de ober "All we are saying, is give peas a chance". Op de foto's hier is niet af te lezen dat het om een restaurant gaat en de pot roast smaakt voortreffelijk. Al met al een heel goede keuze.

Nieuw in dit park is het uitgebreide Toy Story Land. Het themagebied is erg goed uitgewerkt met veel herkenbare details. Bij de dit jaar toegevoegde achtbaan Slinky Dog Dash staat een flinke wachtrij en een fastpass hiervoor hebben we niet. Wel kunnen we zonder echt te hoeven wachten bij Toy Story Mania naar binnen. Deze schietattractie heeft veel weg van Mouse au Chocolat van Phantasialand. Langs verschillende scenes moet op doelen worden geschoten. Ik doe het nog niet eens zo slecht met een tweede plek van ons groepje van 6.

Bij de stuntshow van Indiana Jones worden verdere plannen besproken. De show zelf is overigens exact gelijk aan die van 13 jaar geleden. Het is een aaneenschakeling van stunts met veel humor waarbij ook het publiek betrokken wordt. De truck met de grote bal die naar beneden rolt mislukt, ook na een tweede poging maar dat wordt razendsnel opgevangen. In de grote finale van de show wordt een heel propellorvliegtuig betrokken. Ondertussen bekijken we de opties voor het online vastleggen van fastpasses. Allemaal samen gaat niet meer maar per persoon kan nog wel een en ander worden geregeld. Pascal en ik bemachtigen een fastpass voor de Tower of Terror maar dat is pas over een paar uur.

Daarom ga ik met Pascal toch maar aanschuiven voor de Slinky Dog Coaster, waarvan ruim voor de eigenlijke wachtrij een castmember met een bordje staat waarop wordt aangegeven dat het 110 minuten wachten is. Na zo'n 20 minuten komen we bij de echte ingang aan waar op dat moment de wachttijd van 95 terug naar 70 minuten springt. Dat blijkt iets meer dan een uur later behoorlijk accuraat wanneer we in kunnen stappen. De hele wachtrij is heel knap in Toy Story stijl aangelegd met een speelgoed trein in een enorme doos als thema. Hier en daar liggen nog stukken rails, die er exact hetzelfde uitzien als de echte achtbaantrack. Ook de trein zelf is uniek gemaakt in de vorm van de bekende slinky hond.

De rit zelf is niet bijzonder uniek. De trein wordt niet extreem snel gelanceerd en de elementen zijn niet spektaculair maar het is een prettige soepele familie rit.

Ook voor Rock 'n' Roller Coaster staat zo'n 70 minuten rij en ook dat blijkt goed te kloppen aan het einde. Deze coaster heb ik eerder gedaan en is qua layout te vergelijken met de versie in Parijs. Het verhaal om deze baan is echter veel beter uitgevoerd en met de muziek van Aerosmith aan boord is het een erg enerverend ritje.

Dan is het tijd om de fastpass voor de Tower of Terror te incasseren. Deze versie in Orlando blijft de beste van degenen die ik heb gedaan waarbij de hele liftcabine eerst een tiental meters naar voren rijdt voordat het spectakel met de droptower begint. Een meesterlijke attractie.

Inmiddels is het goed donker geworden en er is niet heel veel tijd meer om iets te gaan doen. Ik loop met Pascal langs The Little Mermaid waar net weer een voorstelling begint dus we besluiten deze nog een tweede keer te gaan zien.

Als we weer naar buiten komen lopen we een menigte in op het centrale plein van de Hollywood Studio's. De meesten zijn inmiddels naar de Fantamic eindshow gegaan. Op het plein waar wij staan staat echter een show met licht, geluid en vuurwerk te beginnen met filmbeelden van een groot aantal bekende Disney films. Een kwartier na de show start op dezelfde plek nog een tweede show, de allerlaatste Star Wars show van dit seizoen. Deze is overweldigend met een grote hoeveelheid vuurwerk, beelden uit de verschillende Star Wars films en andere effecten.

We verzamelen ons weer bij de uitgang om terug te gaan naar het hotel. Morgen bezoeken we het hoofdpark van Disney World: Magic Kingdom.